σαλάτα του Καίσαρα

Συστατικά:
Iceberg μαρούλι -600 γρ.
Στήθος κοτόπουλου
Παρμεζάνα – 50 γρ. (σύνολο)

Για τα κράκερ:
Έχω 3 φέτες ψωμί (μου έχουν μείνει κράκερ, μπορείτε να μαγειρέψετε λιγότερα)
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ραντίζουμε με λάδι, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, αποξηραμένο σκόρδο, πάπρικα και ιταλικά μυρωδικά.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. για 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφο ροδισμό.

Μαρινάρετε το κρέας:
Πάπρικα – 0,5 κ.σ. , μια πρέζα αλάτι, σκόρδο -2 δόντια, μουστάρδα -1 κουτ. , χυμός λεμονιού -1 κ.γ. Φυτικό λάδι – 3 κουταλιές της σούπας. -Ανακατεύουμε με το κρέας και αφαιρούμε όσο μαρινάρουμε για 15-20 λεπτά.
Τηγανίζουμε σε στεγνό τηγάνι σε λαδόκολλα για 10 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Καλύπτουμε το κρέας με το δεύτερο κομμάτι περγαμηνής. Αυτό κάνει το κρέας πιο ζουμερό.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Κρόκοι – 3 τεμ.
Αλάτι – μια πρέζα
Ζάχαρη – μια πρέζα
Μουστάρδα – 1 κουτ.
Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει καθαρή η μάζα και να πήξει. Χτυπάω για 5 λεπτά και μετά προσθέτω 80-100 γραμμάρια σε λεπτή ροή. Λάδια, όσο περισσότερο λάδι, τόσο πιο πηχτή είναι η σάλτσα. Και επίσης το γκρεμίζουμε καλά για 3-5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε σκόρδο -2 δόντια. , χυμός λεμονιού – 2 κ.σ. , και τριμμένη παρμεζάνα στον ψιλό τρίφτη – 3 κ.σ. L. (σε γραμμάρια 30 γρ.)
Ανακατεύουμε και κόβουμε το μαρούλι iceberg σε μεγάλα κομμάτια κατευθείαν στη σάλτσα, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα, εγώ έτριψα 20 γραμμάρια ακόμα.
Και κόβουμε το στήθος σε μικρές φέτες.
Τοποθετήστε στη σαλάτα, προσθέστε κρουτόν σκόρδου και είστε έτοιμοι.
Μπορείτε να προσθέσετε ντοματίνια αν θέλετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *